{ "title": "Sığır Besiciliği", "image": "https://www.inekler.gen.tr/images/Sigir-Besiciligi-66.jpg", "date": "20.01.2024 00:46:04", "author": "Esin Gödekmerdan", "article": [ { "article": "Sığır Besiciliği; et verimini artırma için sığır besiciliği yapılır. Besicilik işinden anlıyor olmak ve hayvana hangi yemin yedirilmesi gerektiğini bilen bir kişi sığır besiciliğini avantaja çevirerek ortaya kaliteli ve ucuz et çıkarır. Sığır besiciliğinin kara çevrilebilmesi için besicinin yemi ucuza mal etmiş olması gerekir. Kar az zamanda çok et almak ile olur. Türkiye'de yerli ırklar pek fazla kar getirmez. Eğer yeri ırk sığırlar kültür ırkları ile melezlenecek olur ise ancak o zaman yerli ırklar ile sığır besiciliği yapılabilir. Besiye alınacak olan sığırlar ya kapalı ahırlarda ya da etrafı çevrili olan açık bir sahada da beslenebilir. Genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde açık saha besiciliği yapılabilir iken Doğu Anadolu'da kapalı ahırlarda uygun teknikler ile sığır besiciliği yapılmalıdır.