İnek Dili

İnek Dili, bazıları sakatat deyince şöyle bir geri dursa da inek dili sakatatlar içerisinde en lezzetli olanıdır. Soğuk bir şekilde hazırlanmış inek dili yanında söğüş yeşil biber ve kırmızı soğanla eşsiz bir lezzet harikası yaratır. Ayrıca inek dilinden bir söğüş hazırlamak için saatlerinizi mutfakta geçirmenize gerek yoktur. Ancak inek dili, yağ içeriği bakımından oldukça zengin olduğu için kolesterol sorunu olanların inek dili tüketmemesi gerekiyor.
İnek dili ayrıca B grubu vitaminleri, folik asit, demir, çinko ve potasyum açısından da zengindir.

İnek dili nasıl pişirilmeli ve nasıl tüketilmelidir?


Sakatat tüketmek başlı başına bir damak tadıdır ve belli başlı pişirme teknikleri vardır. İnek dili pişirirken mutlaka dikkat edilmesi gereken yöntemler vardır.

Öncelikle inek dilini pişirmeden 1 gün önce temin edilmesi gerekir. Çünkü uzunca bir süre ıslatılması gereklidir. İnek dilini büyük bir kap içerisinde üzerini geçecek kadar soğuk su dolu ile bekletmeniz gerekiyor. 2-3 saat gibi aralıklarla sık sık su değişimi yapmalısınız. Yoksa pişirme işlemi esnasında rengi kararır ve hoş görünmez. İnek dilini pişireceğiniz gün dilin dış kısmında bulunan deri parçasını bir fırça ile fırçalamalısınız. Çünkü tahmin ettiğiniz gibi inek dili hayvanın yemek yediği yer olduğundan dolayı üzerindeki zararlı maddelerin iyice arındırılmış olması gerekiyor.

En önemlisi inek dili pişirebilmek için mutlaka düdüklü ya da basınçlı tencere olması gerekiyor.
Normal bir tencere içerisinde saatlerce pişirseniz de dil istediğiniz sonucu vermeyecektir. Düdüklü ya da basınçlı tencere hem dilin yumuşak olması hem de lezzetli için şarttır.

Yıkanmış ve temizlenmiş inek dilini olduğu gibi düdüklü tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su konulur ve tuz eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık olarak 1 saatin üzerinde pişirilmesi gerekir. 1 saat sonunda kontrol edilir. Dış kısmı pişmiş gibi görünse de önemli olan içinin pişip pişmediğidir. O nedenle dilin içinin kesinlikle kanlı kalmaması gerekir. Aksi halde tadının lezzetini engeller.

İnek dili pişirilip haşlama suyundan çıkarıldıktan sonra soğuması için beklenir. Soğuyan inek dili üzerinde bulunan kabuklu kısım mutlaka soyulmalıdır. Soyulan inek dili mümkün olduğunca ince dilimler halinde söğüş olarak doğranır.

Dilimlenmiş inek dili servis tabağına alınarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve kekik serpilir. Yanına jülyen kesilmiş yeşil biber ve yarım ay şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile servis edilir.
20.01.2024 02:57:44
İnek Dili ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İnek Dili Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "İnek Dili"
Sakatatlar içerisinde inek dilinin tadını çok seviyorum. Lezzetli bir inek dili için neler yapılması gerekir? İnek dili pişirilmeden önce hangi aşamalardan geçirmek gerekir? İnek dili nasıl pişirilmeli? İnek dilinin çok iyi pişmesi için hangi tencere kullanılır? İnek dili pişirildikten sonra nasıl servis edilir? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fatma . 06.10.2018 17:54:57

İnekler Kaç Ayda Doğurur

İnekler Kaç Ayda Doğurur, İnek, dünyanın her tarafında yetiştirilebilen evcil bir türdür. Ortalama yirmi ile otuz yıl kadar yaşarlar. Geviş getirme yöntemi i...
Devamını Oku

İneklerin Özellikleri

İneklerin özellikleri, insanların faydalanması bakımından oldukça fazladır. Yani bizler bu hayvanların sütünden, etinden ve derisinden fayda görmekteyiz. Tab...
Devamını Oku

İnek Cinsleri

İnek cinsleri, büyükbaş hayvanlar olarak bilinen inek cinsleri et ve süt verimlerine göre yerli, kültür ve melez ırk olmak üzere üç ana bölümde inceleni...
Devamını Oku

Hollanda İneği

Hollanda ineği, Anavatanı Hollanda olan bu inek türü genellikle Hollandan ın Frizya bölgesinde yetiştirilmektedir. Frizya halkı bu konuda çok hassas olduklar...
Devamını Oku

Angus İnek

Angus İnek, Anavatanı İskoçya'nın Angus ve Aberdeenshire bölgelerine özgü bir sığır ırkıdır. Melezlenmesi ile tanınan bu inek et verimi açısından yoğun olara...
Devamını Oku

Limuzin İnek

Limuzin İnek: yetiştiriciliği, ülkemizde son zamanlarda yaygın hale gelmiştir. Limuzin inek ırkı yetiştiriciliği aslında etçi sığır ırk özelliği ...
Devamını Oku

İsveç Kırmızısı Sığırı

İsveç Kırmızısı Sığırı; bu sığır ırkı İsviçre ülkesinin en değerli sığır ırkıdır. Melez ırktan gelen isviçre kırmızısı sığırı Ayrshire sığır ırkı ve Shorthor...
Devamını Oku

İnek Nerede Yaşar

İnek nerede Yaşar, ineklerin yaşamını sürdürdüğü, beslendiği ve bakımlarının yapıldığı alana ahır adı verilir. Ahırlar hayvanları kötü şartlardan koruyacak ş...
Devamını Oku

Montofon

Montofon; En çok süt veren inekleri arasındadır. Verdikleri süt de kiloları da oldukça fazladır. Süt üretiminin yanında et üretimi için de oldukça elverişlid...
Devamını Oku

Montbeliard Sığırı

Montbeliard Sığırı, Ana yurdu Fransa'nın Montbeliard bölgesi olan büyükbaş hayvan ırkıdır. Bu sığırın erkek olanları kırmızı holstein ile melezleme amaçlı ku...
Devamını Oku

Etçi Sığır Irkları

Etçi sığır ırkları; Gerek ülkemizde gerek dünyada birçok sığır türü vardır. Etçi sığır ırklarının yetiştirilmesi genellikle insanların et ihtiyaçlarını karşı...
Devamını Oku

Blonde D’aquitaine Sığırı

Blonde d'Aquitaine Sığırı, Ana yurdu Fransa'nın güneybatısı olan büyükbaş hayvan ırkına mensup bir inektir. Boynuzlu bir yapıya sahip bu hayvanın post rengi ...
Devamını Oku

Normande Sığırı

Normande Sığırı; ırkı en yaygın Fransa ülkesinde yetiştirilir. Adını ise Fransa ülkesinin Kuzeybatı bölümünde bulunun Nomandie bölgesinden alır. Hemen hemen ...
Devamını Oku

Sütçü Shorthorn

Sütçü Shorthorn, İngiltere'nin Durham bölgesi ve York bölgesinde yaşamaktadır. On sekizinci yüzyılda shorthorn ırkı ile durham ırkı melezleştirilmiştir ve da...
Devamını Oku

Kara İnek

Kara inek: Yerli olan bu inek ırkı çok yaygın olarak orta Anadolu bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kara inek ırkının boynuzu ve kısa boyu ile k...
Devamını Oku

Brangus Sığırı

Brangus sığırı, 1900'lü yılların başında Amerika'da bir besici tarafından keşfedilen sığır brahman ırkı sığır ile angus sığırının çiftleştirilmesi ile meydan...
Devamını Oku

Alman Sarı Sığır Irkı

Alman sarı sığır ırkı, ana vatanı Almanya ülkesidir. Renk olarak kırmızı bir görümüne sahiptir. Kalın ve iri bir gövdeye sahip olan Alman sarı sığırı...
Devamını Oku

İneklerin Çiftleşmesi

İneklerin çiftleşmesi, yetiştiriciler açısından önemli bir konudur. Çünkü yetiştiriciler her inekten bir yılda yavru almayı hedefler. Bunun içinde ineklerin ...
Devamını Oku

Limuzin Sığırı

Limuzin sığırı, Anavatanı Fransa'nın Limousin kenti olan limuzin sığırı 1886 yılında resmi adına kavuşmuştur. İlk zamanlar yalnızca süt üretimi için y...
Devamını Oku

Simental İnek

Simental İnek, Ana vatanı İsviçre olan bir sığır cinsidir. Kendi coğrafyası dışında birçok ülkede yayılım gösteren bahse konu teşkil eden bu inek et ve süt ü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İnekler Kaç Ayda Doğurur
İnek Dili
İneklerin Özellikleri
İnek Cinsleri
Hollanda İneği
Son Forum Konuları
Lezzetli Et
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024