İnek Dili

İnek Dili

İnek Dili, bazıları sakatat deyince şöyle bir geri dursa da inek dili sakatatlar içerisinde en lezzetli olanıdır. Soğuk bir şekilde hazırlanmış inek dili yanında söğüş yeşil biber ve kırmızı soğanla eşsiz bir lezzet harikası yaratır. Ayrıca inek dilinden bir söğüş hazırlamak için saatlerinizi mutfakta geçirmenize gerek yoktur. Ancak inek dili, yağ içeriği bakımından oldukça zengin olduğu için kolesterol sorunu olanların inek dili tüketmemesi gerekiyor. İnek dili ayrıca B grubu vitaminleri, folik asit, demir, çinko ve potasyum açısından da zengindir.

İnek dili nasıl pişirilmeli ve nasıl tüketilmelidir?

Sakatat tüketmek başlı başına bir damak tadıdır ve belli başlı pişirme teknikleri vardır. İnek dili pişirirken mutlaka dikkat edilmesi gereken yöntemler vardır.

Öncelikle inek dilini pişirmeden 1 gün önce temin edilmesi gerekir. Çünkü uzunca bir süre ıslatılması gereklidir. İnek dilini büyük bir kap içerisinde üzerini geçecek kadar soğuk su dolu ile bekletmeniz gerekiyor. 2-3 saat gibi aralıklarla sık sık su değişimi yapmalısınız. Yoksa pişirme işlemi esnasında rengi kararır ve hoş görünmez. İnek dilini pişireceğiniz gün dilin dış kısmında bulunan deri parçasını bir fırça ile fırçalamalısınız. Çünkü tahmin ettiğiniz gibi inek dili hayvanın yemek yediği yer olduğundan dolayı üzerindeki zararlı maddelerin iyice arındırılmış olması gerekiyor.

En önemlisi inek dili pişirebilmek için mutlaka düdüklü yada basınçlı tencere olması gerekiyor. Normal bir tencere içerisinde saatlerce pişirseniz de dil istediğiniz sonucu vermeyecektir. Düdüklü yada basınçlı tencere hem dilin yumuşak olması hem de lezzetli için şarttır.

Yıkanmış ve temizlenmiş inek dilini olduğu gibi düdüklü tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su konulur ve tuz eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık olarak 1 saatin üzerinde pişirilmesi gerekir. 1 saat sonunda kontrol edilir. Dış kısmı pişmiş gibi görünse de önemli olan içinin pişip pişmediğidir. O nedenle dilin içinin kesinlikle kanlı kalmaması gerekir. Aksi halde tadının lezzetini engeller.

İnek dili pişirilip haşlama suyundan çıkarıldıktan sonra soğuması için beklenir. Soğuyan inek dili üzerinde bulunan kabuklu kısım mutlaka soyulmalıdır. Soyulan inek dili mümkün olduğunca ince dilimler halinde söğüş olarak doğranır.

Dilimlenmiş inek dili servis tabağına alınarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve kekik serpilir. Yanına jülyen kesilmiş yeşil biber ve yarım ay şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile servis edilir.

Son Güncelleme : 02.12.2018 13:47:30
İnek Dili ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

İnek Dili Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "İnek Dili"
Sakatatlar içerisinde inek dilinin tadını çok seviyorum. Lezzetli bir inek dili için neler yapılması gerekir? İnek dili pişirilmeden önce hangi aşamalardan geçirmek gerekir? İnek dili nasıl pişirilmeli? İnek dilinin çok iyi pişmesi için hangi tencere kullanılır? İnek dili pişirildikten sonra nasıl servis edilir? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fatma . 06.10.2018 17:54:57
CEVAP YAZ
Sığır Çeşitleri
Sığır Çeşitleri
Sığır Çeşitleri, Günümüzden onbin yıl kadar önce yabani olarak yaşayan sığırlar; kişiliklerinin ağırlığı, etinin lezzetli olması ve süt vermesi gibi nedenlerle evcilleştirilmiş olup, insanlar tarafından koruma altına alınmıştır. Sığır çeşitleri Kuzey...
İnek Cinsleri
İnek Cinsleri
İnek cinsleri, büyükbaş hayvanlar olarak bilinen inek cinsleri et ve süt verimlerine göre yerli, kültür ve melez ırk olmak üzere üç ana bölümde incelenir. Kendi topraklarımızda yetiştirilen cinse yerli cins, Avrupa'da yetiştirilmiş türlere kültür, bi...
İnek Yavrusu
İnek Yavrusu
İnek Yavrusu, et ve süt ürünleri kapsamında yararlanılan çeşitli ırklara mensup "Sığır" olarak da bilinen hayvanların yavrusudur. Dünya genelinde çoğu coğrafya alanında birçok cinsi olan inek yavrusu doğduğu andan itibaren bir süre bakıma muhtaçtır. ...
Pinzgauer Sığırı
Pinzgauer Sığırı
Pinzgauer sığırı: Adını Avusturya'nın Pinzgau bölgesinden almıştır. Pinzgauer sığırı 3 sebep amacıyla yetiştirilmektedir. Bunlardan ilki et üretimi açısından​, ikincisi süt verimliliğinin iyi olması nedeniyle süt üretimi sebebiyle ve son olarak...
İnek Hastalıkları
İnek Hastalıkları
İnek hastalıkları, çok farklı olarak ortaya çıkan durumlardır. İnekler günümüzde hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde evcil olarak etinden ve sütünden faydalanılmak amacıyla beslenilen hayvanlardır. Meydana gelen hastalıklarda gerekli olan bakım yap...
Sığır Cinsleri
Sığır Cinsleri
Sığır cinsleri, Bu cinsleri birbirinden ayıran bir çok özellik vardır. Gerek genetik yapısı gerekse boyları ile birbirlerinden farklıdırlar. Bunun yanı sıra sığır cinsleri meme, boynuz, kemik ve boy yapısı, süt ve et verimi olarak da birbirinden fark...
Amerikan Beyaz Park Sığırı
Amerikan Beyaz Park Sığırı
Amerikan beyaz park sığırı, dünya üzerinde adı duyulmuş inekler türleri arasında bulunmaktadır. Anavatanı İngiltere olmasına rağmen en fazla Amerika Birleşik Devletlerinde yetiştirilmektedir. Bu ineğin süt verimini çok olması nedeni ile birçok ülke t...
Simental İnek Kaç Kilo Süt Verir
Simental İnek Kaç Kilo Süt Verir
Simental inek kaç kilo süt verir, inekler hem etinden hemde sütünden yararlandığımız hayvanlar arasında yer almaktadırlar. Hayvan yetiştiriciliği bölgelere ve yetiştirilme amaçlarına göre de farklılıklar göstermektedir. Bazı bölgeler inekleri eti ...
Angus İnek
Angus İnek
Angus İnek, Anavatanı İskoçya'nın Angus ve Aberdeenshire bölgelerine özgü bir sığır ırkıdır. Melezlenmesi ile tanınan bu inek et verimi açısından yoğun olarak değerlendirilir. Dünyanın birçok coğrafyasına yayılım gösteren Angus inek besi ve mera hayv...
İneklerin Beslenmesi
İneklerin Beslenmesi
İneklerin Beslenmesi, ineklerde beslenme tıpkı insanlarda olduğu gibi dengeli ve düzenli olmak zorundadır. Bir ineğin beslenmesi, hayvanın içinde bulunduğu durumdaki ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. İneklerin beslenmesi için dikkat edilmesi...
İnek Sütü Alerjisi
İnek Sütü Alerjisi
İnek sütü alerjisi, alerjisi sebebi tam olarak bilinmemektedir. Genellikle bebek küçük olduğu zaman inek sütüne karşı vücudun tepki vermesi ile ortaya çıkarken; bebek büyüdüğü zaman bu problemin ortadan kalktığı belirtilir. Ancak bazı bebeklerde ise ...
Sığır Kuyruğu
Sığır Kuyruğu
Sığır kuyruğu, alternatif tıp içerisinde kullanılan bitkiler arasında yer alır. Birçok hastalığa karşı inanılmaz şifa deposu olduğu belirtilirken birçok alanda doğal olarak yetiştiği belirtilmektedir. Genellikle Asya, Avrupa, Kuzey Amerika gibi bölge...

 

Büyük İnekler
Sığır Tüberkülozu
İnek Nerede Yaşar
İnekler Kaç Ayda Doğurur
İnek Buzağı
Beefmaster Sığırı
Besi Sığırı
İneklerin Çiftleşmesi
Simental İnek
Senepol Sığırı
Carse İnek
Bazadais Sığırı
Romagnola Sığırı
İneklerin Özellikleri
Etçi Sığır Irkları
Hoştayn İnek
Galloway Sığırı
İnek Dili
Sığır Çeşitleri
İnek Cinsleri
İnek Yavrusu
Pinzgauer Sığırı
İnek Hastalıkları
Sığır Cinsleri
Amerikan Beyaz Park Sığırı
Simental İnek Kaç Kilo Süt Verir
Angus İnek
İneklerin Beslenmesi
İnek Sütü Alerjisi
Sığır Kuyruğu
Popüler İçerik
Bazadais Sığırı
Bazadais Sığırı
Bazadais sığırı, ülkemizde çok bulunmayan bir türdür. Hep yapısı itibari ile hem de görünüşü itibari ile kendisini diğer sığırlara göre çok belli iden...
Romagnola Sığırı
Romagnola Sığırı
Romagnola Sığırı, et ve süt verimi sağlayan hayvanlar içinde yer alan inek ırkıdır. Ana yurdu İtalya'nın kuzeydoğusunda yer alan Romagna bölgesidir. K...
İneklerin Özellikleri
İneklerin Özellikleri
İneklerin özellikleri, insanların faydalanması bakımından oldukça fazladır. Yani bizler bu hayvanların sütünden, etinden ve derisinden fayda görmektey...
Etçi Sığır Irkları
Etçi Sığır Irkları
Etçi sığır ırkları; Gerek ülkemizde gerek dünyada bir çok sığır türü vardır. Etçi sığır ırklarının yetiştirilmesi genellikle insanların et ihtiyaçları...
Hoştayn İnek
Hoştayn İnek
Hoştayn İnek, Dünyada süt verimi açısından ilk tercih edilen inektir. İsmini Hollanda'nın bir bölgesinden almıştır. Kuzey Avrupa'da yaşan insanlar yük...
Galloway Sığırı
Galloway Sığırı
Galloway sığırı, Etçil ırklar arasında önemli bir yeri olan galloway sığırı 18. yüzyıldan günümüze kadar gelmiştir. Galloway sığırının ana vatanı İsko...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Simental İnek Kaç Kilo Süt Verir
Angus İnek
İneklerin Beslenmesi
İnek Sütü Alerjisi
Sığır Kuyruğu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019