Norveç kırmızısının üretim maliyetleri düşüktür. Diğer sığır ırklarının ıslah edilmesinde Norveç kırmızısı kullanılabilir.
Norveç kırmızısı arpa, buğday, mısır ve kaba yemler ile beslenebilmektedir. Norveç kırmızısı besiciliği yapılacak ise birtakım riskler ortaya çıkabilir.
Bu riskler; hayvan ölümleri, hayvan hastalıkları, yavaş kilo alımları, yem maliyetlerinde artış ve et piyasasındaki olumsuz değişikliklerdir. Norveç kırmızısı alındığında ilk başta birkaç tane alınarak işe başlanmalıdır. Eğer iş iyiye gider ise başarıya ulaşılır ise sayı artırılabilir. Norveç sığırları alınır iken hepsinin aynı aşta olmasına özen gösterilmesi ve hepsinin aynı kilolarda olması hayvanlar arasındaki rekabeti ortadan kaldırır. Bu sayede bütün hayvanlar doyuncaya kadar beslenir.