Dana işkembe çorbası için tarif nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir geleneksel çorba olan dana işkembe çorbası, özenli hazırlık süreciyle sofralarınızı şenlendirecek. Temizleme aşamasından pişirme tekniklerine, kıvamından servis önerilerine kadar tüm detayları içeren bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

19 Kasım 2025

Dana İşkembe Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram temizlenmiş dana işkembe
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 8-10 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • İşkembeyi bol su ile yıkayın ve 2-3 parçaya bölün
  • Derin bir tencereye işkembeyi alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin
  • 1 çay bardağı sirke ilave edip 10 dakika kaynatın
  • Suyunu süzün ve işkembeyi tekrar yıkayın

Pişirme Süreci:

  • Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin
  • İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • İşkembeyi tencereye ekleyip 5 dakika daha karıştırın
  • Üzerine 8-10 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp 2-3 saat kısık ateşte pişirin

Son Dokunuşlar:

  • İşkembe yumuşadığında tencereden alıp ince ince doğrayın
  • 1 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı sütü ayrı bir kasede çırpın
  • Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip 10 dakika daha pişirin
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine limon sıkabilir veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz
  • Yanında taze ekmek veya lavaş ile harika gider

Püf Noktaları:

  • İşkembeyi önceden iyice temizlendiğinden emin olun
  • Pişme süresi işkembenin tazeliğine göre değişebilir
  • Daha kıvamlı bir çorba için un miktarını artırabilirsiniz
  • Çorbayı bir gece dinlendirip ertesi gün servis yaparsanız lezzeti daha iyi olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Norveç Kırmızısı Türleri ve Özellikleri
Norveç Kırmızısı Türleri ve Özellikleri
Corriente Sığırı Türleri ve Özellikleri
Corriente Sığırı Türleri ve Özellikleri
Limuzin İnek Türleri ve Özellikleri
Limuzin İnek Türleri ve Özellikleri
Sığır Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi
Sığır Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi
Besi Sığırında Genel İlkeleri
Besi Sığırında Genel İlkeleri
;