Dana ciğerli pilav nasıl hazırlanır, püf noktaları neler?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek olan dana ciğerli pilav, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle hazırlandığında sofralarınıza şık bir alternatif olabilir. Ciğerin sütle marine edilmesinden pilavın kıvamına kadar dikkat edilmesi gereken incelikler, bu tarifin başarısını doğrudan etkiliyor.

19 Kasım 2025

Dana Ciğerli Pilav Nasıl Hazırlanır?


Malzemeler:


  • 400 gr dana ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Pirinci yıkayıp 15 dakika ılık suda bekletin
  • Dana ciğerleri küp şeklinde doğrayıp sütte 30 dakika bekletin
  • Soğanı ince piyazlık, sarımsağı ince kıyın
  • Maydanozu ince kıyın

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Süzülmüş ciğerleri ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika soteleyin
  • Suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Sıcak et suyunu, baharatları ve tuzu ekleyin
  • Kaynayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın
  • Pirinçler suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin
  • Ocaktan almadan önce tereyağı ve maydanozu ekleyip karıştırın
  • 10 dakika demlenmeye bırakın

Püf Noktaları:

  • Ciğeri sütte bekletmek kokusunu alır ve yumuşak kalmasını sağlar
  • Ciğerleri çok uzun süre pişirmeyin, sertleşir
  • Pirinci önceden ıslatmak pilavın daha diri olmasını sağlar
  • Pilavı pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmayın
  • Pilavı ocaktan aldıktan sonra mutlaka demlenmeye bırakın
  • Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz
  • Ciğerleri marine etmek için bir miktar sumak da kullanabilirsiniz
  • Pilavı servis ederken limon dilimleri ile sunabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz
  • Yeşil salata ile mükemmel bir uyum sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Norveç Kırmızısı Türleri ve Özellikleri
Norveç Kırmızısı Türleri ve Özellikleri
Corriente Sığırı Türleri ve Özellikleri
Corriente Sığırı Türleri ve Özellikleri
Limuzin İnek Türleri ve Özellikleri
Limuzin İnek Türleri ve Özellikleri
Sığır Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi
Sığır Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi
Besi Sığırında Genel İlkeleri
Besi Sığırında Genel İlkeleri
;