Dana paça çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden dana paça çorbası, hem besleyici özelliği hem de şifalı etkisiyle sofraları renklendiriyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu tarif, uzun süre pişirme tekniğiyle etin lezzetini suya tamamen geçirerek vitamin deposu bir çorba sunuyor.
Dana Paça Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet dana paça (önceden temizlenmiş)
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 litre su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 limonun suyu
- 1 avuç maydanoz
Yapılışı:
- Dana paçaları bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın
- Üzerine 2 litre su ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgirle alın
- Soğanı dörde bölün, havucu ve kerevizi iri parçalar halinde doğrayıp tencereye ekleyin
- Kısık ateşte paçalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3-4 saat) pişirin
- Başka bir tencerede sıvı yağı kızdırın, salçayı ekleyip kavurun
- Pişen paçaları sudan çıkarıp etlerini ayırın
- Et suyuna salçalı karışımı, ayırdığınız etleri, ezilmiş sarımsakları ve baharatları ekleyin
- 10 dakika daha kaynatın
- Limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ve sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak sumak veya nane de ekleyebilirsiniz
Not:
- Paçaların iyice yumuşaması için yeterince pişmesi önemlidir
- Daha koyu kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı unu suyla açıp ekleyebilirsiniz
- Paçaları önceden bir gece suda bekletmek temizlik açısından faydalı olacaktır
|